Firmy zajmujące się pracami z żywnością lub jej obrotem powinny do minimum minimalizować wszelkie ryzyka związane z obrotem żywnością, w tym ryzyko jej zatrucia, zabrudzenia i tym podobne. Procedury służące unikaniu tego rodzaju ryzyka zawiera specjalna przygotowywana dla każdej firmy indywidualnie dokumentacja HACCP. Wrocław jest miastem, w którym działa bardzo duża liczba firm zajmujących się pracą z szeroko pojętą żywnością. Są to firmy, w których bardzo często jest tworzona dokumentacja HACCP. Wrocław tego rodzaju prace powierza wyspecjalizowanym ośrodkom, do których zalicza się w pierwszym rzędzie Karkonoskie Centrum Edukacji i Rozwoju mieszczące się w Jeleniej Górze. Zajmuje się ono wdrażaniem systemów HACCP w firmach oraz jego doskonaleniem.

Systemy do automatyzacji obiegu dokumentów w firmie
Bezobsługowa, zautomatyzowana archiwizacja dokumentów elektronicznych w firmie, jest obecnie bardzo pożądanym narzędziem przez przedsiębiorców, niebywałą funkcjonalność w tym zakresie osiąga system Amodit, o szerokim spektrum zastosowania. Wymieniony inteligentny program to nie tylko sama archiwizacja, ale ...