Firmy zajmujące się pracami z żywnością lub jej obrotem powinny do minimum minimalizować wszelkie ryzyka związane z obrotem żywnością, w tym ryzyko jej zatrucia, zabrudzenia i tym podobne. Procedury służące unikaniu tego rodzaju ryzyka zawiera specjalna przygotowywana dla każdej firmy indywidualnie dokumentacja HACCP. Wrocław jest miastem, w którym działa bardzo duża liczba firm zajmujących się pracą z szeroko pojętą żywnością. Są to firmy, w których bardzo często jest tworzona dokumentacja HACCP. Wrocław tego rodzaju prace powierza wyspecjalizowanym ośrodkom, do których zalicza się w pierwszym rzędzie Karkonoskie Centrum Edukacji i Rozwoju mieszczące się w Jeleniej Górze. Zajmuje się ono wdrażaniem systemów HACCP w firmach oraz jego doskonaleniem.

Zabawka towarzysząca nam od wielu lat
Prostą zabawką, która jest w stanie dać naszemu dziecku nieskończenie wiele radości, jest koń na biegunach. Opisywany produkt, który tak naprawdę od wielu lat dostępny jest na rynku, jest zabawką ponadczasową, która doskonale sprawdzi się zarówno w przypadku dziewczynek, jak i chłopców. Koń na bieguna...